Hedersmedlem

Det är inte många som får den finaste utmärkelse man kan erhålla i vår organisation.
Av över 800 medlemmar har vi idag 6 hedersmedlemmar. Denna utnämning ges till medlemmar som har gjort något allra extra för föreningen eller som föreningen vill uppmärksamma av annan anledning.

  • Gun Fransson
  • Irené Johansson
  • Stig Andersson
  • Ragnar Ericsson
  • Thomas Skoogh
  • Alice Sjöholm - Läs hennes berättelse nedan!

 

Alice Sjöholm

Jag vill tacka styrelsen för att jag vid årsmötet 2006 blev utsedd till hedersmedlem i föreningen. Detta kom som en chock då jag var helt oförberedd. Då vår duktiga ordförande Birgitta bad mig att berätta lite om min tid i föreningen blev jag helt ställd. Jag vill därför nu ta tillfället i akt och berätta hur mitt arbete i föreningen har varit.

Då jag i mitten på 80-talet fick diagnosen fibromyalgi gick jag med i Reumatikerföreningen. Detta var inte så lätt för på den tiden var vi med den diagnosen inte så väl sedda där. Vi var för pigga och glada, vi såg inte sjuka ut, så vi hade inte där att göra. Det var då jag tänkte att här gäller det att kämpa. Vi hade då en tjej som hette Marita som var en föregångare när det gäller fibromyalgi, men hon orkade inte fortsätta så på det sättet kom jag in i verksamheten. Jag blev diagnosombud, jag ledde även gymnastiken, som då var nystartad, jag var med i kaffegruppen och på den tiden använde vi oss av porslin som skulle diskas, vi bredde smörgåsar och någon bakade till och med kakor. 
Så blev jag invald i styrelsen, och det var då jag blev ansvarig för badet som då var i Valla. Jag kämpade då för att få igång flera grupper, och det steg ifrån två till tio grupper. Då Valla stängde var jag med och arbetade för att vi skulle få vara med på US – jag ordnade badledare och så vidare. På den tiden hade vi ingen anställd på kansliet, vi hade öppet en förmiddag i veckan, och ibland någon kväll. Då var vi ett tappert gäng som turades om att sitta där. Jag hade även cirklar, gick på en massa föreläsningar och ordnade några stora träffar på distriktsnivå.

Efter det så blev jag suppleant i styrelsen igen. Sedan var det ju valberedningen och det var både i lokalföreningen och på distriktet. Ja, så har åren rullat på, men allt detta har varit väldigt roligt och gett mig så mycket. Jag vill därför vädja till alla er nya – såväl som gamla medlemmar – var inte rädda för att ställa upp i föreningen. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Återigen ett STORT TACK för utmärkelsen! 

Hedersmedlem nummer 8
Alice Sjöholm 
2006-02

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.